איך לכתוב אלף מילה
איך כותבים טקסט ארוך בלי לאבד את הקוראים
האתגר בלכתוב אלף מילה
אחד האתגרים הגדולים של כותבי האתרים הוא לכתוב מאמרים ארוכים. מצד אחד, מבחינת קידום האתרים יש להם יתרון עצום. באופן טבעי מופיעות בהם יותר מילות חיפוש. מצד שני, לא על כל נושא יש מה לכתוב אלף מילה
.
בכובעי כעורך אני מוצא טעות נפוצה מאוד. במקום לחשוב על מחפש הביטוי או על הלקוח הפוטנציאלי, חושבים איך לנפח את הטקסט באמצעות מילים ובאמצעות משפטים שלא אומרים שום דבר.
בבלשנות מבחינים בין מילות תוכן למילות תפקוד. מילות התוכן הן שמות העצם, הפעלים, שמות התואר ותוארי הפועל. אלו מעבירות את התוכן העיקרי של המשפט. מילות התפקוד הן בעיקר מילות היחס ומילות הקישור המקשרות בין חלקים במשפט, בין משפטים ובין פסקאות.
.
למילות הקישור חלק חשוב בטקסט, כדי שנקרא ביותר קלות ונבין את הקשר בין המשפטים והפסקאות. אבל כדי לנפח את הטקסט ישתמשו בהן יותר ללא צורך, ולפעמים גם במשמעות שגויה, למשל "ככל ש" במשמעות אם, "על מנת" במשמעות כדי, או "כאשר" במשמעות של הוספה.
לא רק מילים. גם נכתבים משפטים רבים ללא תוכן ואינפורמציה "כפי שידוע לרבים מאיתנו, הרבה פעמים, הדברים נכונים", "לתכונה של המוצר חשיבות רבה מאוד היכולה לעזור לכולם". לפעמים ישתמשו במשפטים מובנים מאליהם "תפקיד בית המשפט הוא לשפוט ולהכריע". לפעמים ישתמשו בשמות תואר מיותרים או כלליים מדי: "למוצר יכולות משמעותית בהרבה תחומים". "תפקיד החברה הקונקרטי והיישומי הוא..."
אז איך כן לכתוב מאמר של אלף מילים?
בראש ובראשונה חשבו על עצמכם, אילו שאלות נושא המאמר מעלה בכם. כדאי לכתוב אותן בראשי פרקים ולהשתמש בהן ככותרות ביניים. לאחר מכן פשוט בודקים מה עוד אנשים חיפשו כשחיפשו את ביטוי החיפוש. אפשר כמובן גם להשתמש בחקר מילות מפתח מתקדם יותר, בגוגל אדוורדס, גוגל טרנדס או כלים אחרים בתשלום כדי לקבל רעיונות.
עדיין לא הגעתם לאלף מילה? אפשר לשאול את הלקוח מה הוא יכול להוסיף מניסיונו, מה אתם יודעים מניסיונכם. אפשר גם לראיין אותו או לראיין לקוחות. והיצירתיות אינה נגמרת.
עדיין לא הגעתם לאלף מילה? ובכן, לא כל ביטוי מתאים לאלף מילה. לכן כדאי להציע ביטוי אחר, רחב יותר.